Over ons

Over Valk Tweewielersport Daarle

Onze tweewielerzaak is hét adres voor fietsen, brommers, scooters en oldtimers, zowel in Twente en Salland als diens wijde omgeving. Wij repareren en verkopen zowel nieuwe als gebruikte fietsen, brommers en scooters als ook klassieke oldtimers. Bovendien hebben wij een grote voorraad (oldtimer)onderdelen die wij door het hele land leveren.

Ons uitgebreide assortiment met uiteenlopende, betrouwbare merken is te zien in ons representatieve bedrijfspand te Daarle met een showroom van maar liefst 400 m². Tevens bevindt zich hier een servicepunt van PostNL. Door een samenwerking met een rijschool bieden wij bovendien een bromfietstotaalpakket aan met rijlessen, aanvraag theorie- en praktijkexamen en aantrekkelijke kortingen bij Valk Tweewielers.

   

Wij zijn een RDW-erkend bedrijf en aangesloten bij BOVAG. Door onze jarenlange ervaring, expertise, service en goede naamsbekendheid is uw tweewieler bij ons in vertrouwde handen.  

30 jaar Valk Tweewielers: van ouderlijke schuur naar grootschalige showroom

Valk Tweewielers is opgericht door Gerrit Valk op 25 juli 1983 als Motorrijwiel- en (brom)fietsbedrijf na afronding van de opleiding MTS Motorvoertuigentechniek te Almelo. Begonnen werd er in een schuur achter de ouderlijke boerderij. Al ver voor die datum werd er echter op jonge leeftijd gesleuteld aan en gecrosst op bromfietsen. Om dit te kunnen betalen werd er ook voor anderen gesleuteld en opgevoerd.

Hobby werd beroep

Door goede mond-tot-mondreclame werd het steeds drukker en wisten steeds meer mensen Valk Tweewielers te vinden. Mede hierdoor veranderde deze hobby in een volwaardig beroep. Kreidler, Zundapp, Yamaha, Honda, Puch, Tomos enzovoort werden zowel nieuw als gebruikt verkocht, onderhouden en gerepareerd. Motoren, een andere grote hobby, werden (en worden) af en toe ingeruild. Ook de fietsen kwamen erbij. Anders gezegd: als er twee wielen in zitten, hebben wij er ervaring mee!

 

Naar een nieuw pand, mét personeel

Om de drukte aan te kunnen, kwam er vanaf 1985 personeel in dienst en werd de zaak uitgebreid met een showroom voor fietsen en bromfietsen. Dit bleek echter niet lang voldoende; in 1991 zijn wij dan ook verhuisd naar een nieuw gebouwd pand in het centrum van Daarle. Met onze komst in Daarle kwam ook het plaatselijke servicepunt van PTT, nu, na vele naamstransformaties PostNL. Onze komst in Daarle was een bezoekje van burgemeester Boer en wethouder Kobes van Hellendoorn waard; het pand werd feestelijk geopend. Op een gegeven moment kwamen de scooters erbij: voor ons geen probleem door de jarenlange opgedane ervaring met de brommers en interesse in de techniek. Tot slot deed de elektrische fiets, de zogenaamde 'e-bike' zijn intrede. Een mooie, nieuwe uitdaging, boordevol kansen. Door constante, optimale bijscholing zijn ook deze bij ons in goede handen.

 

Van eenmanszaak naar familiebedrijf

Door de jaren heen hebben wij, naast een goede naam in de wijde omgeving, een grote voorraad onderdelen van uiteenlopende merken opgebouwd, zowel nieuw als gebruikt, waaronder ook veel oldtimeronderdelen. Anno 2011 kunnen wij door onze jarenlange ervaring, grote voorraad en de aanwezigheid van het PostNL servicepunt hieraan een nieuwe dimensie toevoegen, namelijk het op een verantwoorde en vertrouwde manier ontwikkelen van Valk Tweewielers op het web. Niet alleen deze ontwikkeling zorgt voor nieuwe kansen en mogelijkheden: 25 jaar nadat Gerrit Valk de MTS Motorvoertuigentechniek volgde, heeft  zoon Gert-Jan dezelfde interesse en dezelfde opleiding afgerond, en werkt nu ook al jaren in de zaak. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Valk Tweewielers sinds 1 januari 2011 geen eenmanszaak meer is, maar een Vennootschap Onder Firma (V.O.F.), nu Gert-Jan en Gerrit samen de zaak runnen, aangevuld door het deskundige team van personeel. Valk Tweewielers mag zichzelf vandaag de dag dus een echt familiebedrijf noemen. Wat betekent dit voor u als klant? Lees de voordelen van ons familiebedrijf.